Feriebolig i Provence

Transport

Der er mange måder at komme til Sainte-Maxime.

Principielt kan man vælge mellem at køre selv eller at flyve.

Hvis man kører selv er der flere muligheder alt efter temperament, men som udgangspunkt kan man tage ruten gennem Tyskland – Schweiz – Italien – Frankrig, den Østlige rute eller man kan vælge ruten Tyskland – Frankrig den Vestlige rute

Den Østlige rute er den mest direkte rute selv om der ikke er stor forskel i Km. Ofte viser det sig at den er langsommere, men det kommer høj grad an på årstiden. Hvis man vælger den vestlige rute kan man med fordel køre ind i Frankrig før man når helt ned i hjørnet af Tyskland, her kan trafikken i ferietiden være temmelig intense.

Afstanden fra dansk Tysk grænse/færge er ca. 1900 til 2000km.

For begge ruter gælder at man kommer til at køre på betalingsveje, og det anbefales at undersøge regler omkring vignetter på forhånd hos eks. FDM.

Hvis man vælger at flyve, så er der utallige muligheder fra både danske og udenlandske lufthavne. De fleste flyselskaber beflyver Nice, og der er mange muligheder. Check: supersaver.dk eller Billig-Flybillet.dk
Priserne varierer meget men som udgangspunkt jo før man jo bestiller jo billigere. Afgange omkring højtider og weekend afgange i skolernes sommerferie er dyre og man skal være ude i god tid, omvendt hvis man vælger en afgang uden for sæsonen og måske 3-6 mdr. i forvejen så kan man få rigtigt billige billetter også med SAS direkte. Den nærmeste lufthavn som har flyvninger hele året er:
NICE Aéroport Nice Côte D’Azur. Afstanden til Sainte-Maxime er ca. 100km hvoraf ca. 70km motorvej og det tager en god times tid.
Motorvejen som løber langs Côte D’Azur hedder A8 og uanset om du kommer øst eller vestfra skal du tage afkørsel 36 mod Saint-Tropez. Fra motorvejsafkørslen er der ca. 28Km til huset.

Leje af bil er nemt. Udlejningsselskaberne ligger alle i terminal 2 og der er gratis bus fra terminal 1, hvilket er den normale ankomstlufthavn.

Check evt. priser på: autoeurope.dk

GPS koordinater: N 43o 18.318’ og E 006o 36.574’